Vi tror att det spritter i dina medarbetares ben. Man vill röra på sig. Det är skönt, man blir piggare och arbetar bättre. Många vill springa i frisk vårgrönska, varma vindar eller inramad av vackra höstfärger.

Ta med dina medarbetare på en Kulturjogging med guidning.

Stockholm Pulse engagerar hjärta och hjärna samtidigt som vi ger dig nya perspektiv. Njut av Stockholm, frisk luft och skön rörlighet samtidigt. Vi har fem Kulturjogging-turer i Stockholms innerstad.
Du som tränar för att njuta, orka bättre eller springa ett lopp får omväxling och inspiration. Du som brinner för kultur får fysiska insikter och starkare sinnesupplevelser av staden. Alla utvecklar sitt löpsteg.

Vi visar löpvägar med ett historiskt och nutida perspektiv. Du möter munkar och hantverkare, bödlar och kungar, fattiga och rika, industrier och militärer. Längs fina joggingstråk och grönområden finner vi spännande byggnader och gatunamn. Fram träder levnadsöden som inspirerar, förfärar och lockar till skratt.

Våra publika kulturjoggingtillfällen i Gamla Stan säsongen 2014. Samling vid Pumpen på Stortorget, T-bana Gamla Stan. Du anmäler dig på Ticnet

 

Ticnet torsdag 22 maj 18.00
Ticnet lördag 24 maj 11.00
Ticnet torsdag 7 aug 18.00
Ticnet onsdag 27 aug 18.00
Ticnet söndag 31 aug 11.00
Ticnet lördag 6 sept 11.00
Ticnet onsdag 17 sept 18.00

Anmälan stänger 24 timmar före start!

 

Kulturjogg

Kom ihåg; Ha alltid med fysisk rörelse på konferenser och liknande! Du vill väl ha pigga och entusiastiska medarbetare!?

Det spelar ingen roll om din grupp består av både nybörjare och Marathonrävar – vi anpassar turen efter era förutsättningar!  Du ska kunna springa, men kraven är låga. Det räcker att du klarar 5 km i lågt tempo. Vi springer aldrig mer än 700 meter i ett sträck.

Vi rekommenderar en tur om 90 minuter då vi gör många stopp för att lyssna till guiden. Under stoppen väver vi ibland in övningar, utmaningar eller löplekar.

Vi samlas och slutar invid det joggingområdet som passar din grupp bäst. Se våra fem guidningsområden.

 

Stockholm Pulse och Kulturjoggingen finns på Facebook. Titta här.

Mer om Stockholm Our Way hittar du här.

 

Ring för frågor eller offert:

Hans Krylander

hans.krylander@telia.com

0708-53 55 84

Natalie O´Sullivan

natalie@stockholmourway.com

070-770 79 60

 

 

Stockholm Pulse ordinarie Kulturjoggingturer

Kungsholmen – Munklägret, Sjukhusön, Svältholmen

Kärt barn har många namn. På Kungsholmen möttes livet, lusten och döden på samma gata. Vi tittar närmare på öns utveckling, lär känna personer som bott här och hör om dramatiska händelser. Innan Kungsholmen blev en modern stadsdel så har den hyst munkar, hantverkare, industrier och militärer. Idag är ön känd som den yngsta stadsdelen i innerstaden och här finns fina promenadstråk och grönområden, pampiga hus och förvaltningar.

Södermalm – en höjdare

En vandrande majskolv, soptippar och spännande fylleri. På Söder både fanns och finns spännande invånare och här pratas det både galgbackar och ölbackar. Vår största ö, vår mest befolkade ö, vår bohemiska ö, vår miljövänliga ö.

Gamla Stan – Där riktiga turister har joggingskor

Kungar och bödlar, slott och kojor, blommor och flugmöten. Här uppstod staden, och härifrån regeras Sverige än i dag. I hus med århundraden på nacken levde människorna som formade vårt land, människor som har haft stor betydelse för vår utveckling och kultur och för vårt statsskick. En liten holme mellan sött och salt som fortfarande hyser liv och blod. Var fanns handelsplatserna och vem var pudrettmadamen? Finns hon kvar än idag?

Norrmalm – Träsk och Palats

Från Plattan till Östermalmstorg via Strindbergs Tegnerlund finns många spännande mysterier att avslöja och historier att berätta. Vilken Erik gav namn åt Eriksberg? Vilka var humlorna i Humlegården? Vilken gata är längst, vilka hus är äldst? Underjorden har också mycket att berätta, Norrmalm ser ut som en vällagrad Emmenthaler. Historier och kulturella möjligheter står på rad norr om Riksdagshuset.

Hagaparken – en överraskning väntar runt hörnet

Denna kungliga park bjuder på massor av spänning! Gustav III hade storslagna planer – vilka hann han förverkliga? Häng med till ruiner och slott, längs grusvägar grässlänter, över stock och sten. Idag är parken återigen bebodd av kungligheter men vad händer i framtiden? Hur påverkas våra gröna parker av stadens utveckling? Varför har Stockholm världens första nationalstadspark?